Pšenično integralno brašno

Pšenično integralno brašno se preporučuje za upotrebu protiv iscrpljenosti, za jačanje imuniteta, za pravilan rast i razvoj organizma. Pomaže u prevenciji srčanih oboljenja. Ovo brašno je nutritivno bogato zbog visokog sadržaja proteina, vitamina i biljnih dijetetskih vlakana. Korišćenjem pšeničnog integralnog brašna u redovnoj ishrani eliminišu se toksini i neželjene soli iz organizma, postiže se hormonski balans i reguliše metabolizam.

Raženo integralno brašno

je po svojoj strukturi najslicnije psenicnom brasnu, ali sadrzi mnogo manje glutena. Bogato je vitaminom E , kompleksom vitamina B , organskim materijama i mineralima, a u najvećem procentu gvožđem i kalcijumom. Izuzetno je koristan u ishrani DIJABETIČARA. Proizvodi od raženog brašna su kiselkasto – slatkog ukusa. Najčešće se koristi u pravljenju peciva , hleba , testenina i kora za pite.

Heljdino integralno brašno

je značajan izvor flavonoida. To su biljni antioksidansi koji pomažu borbi protiv hroničnih bolesti i usporavanju procesa starenja. Sprečavaju nastnak krvnih ugrušaka i tako nas čuvaju od srčanih oboljenja. Preporučuje se da se koristi za jačanje koncentracije, kod problema sa kardiovaskularnim sistemom, kod problema gojaznosti, poremećaja u probavnom traktu, kod posledica raznih vrsta karcinoma, kod dijabetesa, malokrvnosti i parazitskih oboljenja.

Speltino integralno brašno

integralno brašno spelte sadrži sve vitamine B grupe (osim vitamina B 12), a sadrži veliku količinu kalcijuma,cinka , magnezijuma, fosfora i selena za razliku od drugih vrsta brašna. Ima izuzetno nizak glikemijski indeks što pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

ječmeno integralno brašno

Ječam je pun i rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, a sadrži i veoma važne vitamine i minerale. Ječmeno brašno se može koristiti na više načina - može poslužiti za pravljenje hleba, integralnih pogačica, ali poslastica kao što su palačinke, razne štrudle... Korišćenjem ječmenog integralnog brašna u svakodnevnoj ishrani čuvate svoje zdravlje.